We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Συνέντευξη με τον HPE-Dantekavala

Σε αυτό το άρθρο, θα συναντήσουμε το κύριο πρόσωπο που εργάζεται στον πυρήνα της νέας μηχανής Αγώνων. Ναι, είναι ο HPE-Dantekavala (10800601), το νεότερο μέλος της ομάδας του Hattrick!

Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα νέα σχετικά με τη MΑ, που οδεύει το Hattrick και ποιες είναι οι αλλαγές σύμφωνα με το Hattrick Press;

Φυσικά μπορείτε να μάθετε ακόμη περισσότερα στο άρθρο, αλλά δεν μπορώ να σας πω όλες τις εκπλήξεις αυτή τη στιγμή. Α, και να το σερβίρετε με ούζο παρακαλώ, είναι Έλληνας. :)Τη μετάφραση ανέλαβε ο LA-Psychomantis (9391042) και το πρωτότυπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ (19135)

1. Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Τάσος, είμαι 27 ετών και ζω σε μια όμορφη πόλη στη βόρεια Ελλάδα, με την κοπέλα μου. Εργαζόμουν στον ακαδημαϊκό τομέα ως πανεπιστημιακός ερευνητής, αλλά η επιχειρηματικότητα με κέρδισε αργότερα.

Τώρα, δουλεύω ως επαγγελματίας Data Scientist, έχοντας επικεντρωθεί στη διαδικασία σχεδιασμού του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο συγκεκριμένο χόμπι, αλλά περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου στον προγραμματισμό, το κολύμπι και βλέποντας πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

2. Είσαι ο ιδιοκτήτης και ο δημιουργός του "Swiss Army Knife" για το Hattrick και του HT-Τools (www.ht-tools.eu), ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για το HT. Γιατί και πώς τα ανέπτυξες;

Από την πρώτη μέρα στο Hattrick, είδα το παιχνίδι ως μία μεγάλη μαθηματική εργαλειοθήκη. Περνούσα μέρες και νύχτες με τους φίλους μου μέσω Skype, συλλέγοντας , δημιουργώντας και συζητώντας ιδέες για νέα εργαλεία και φόρμουλες. Πριν από τρία χρόνια, αποφάσισα να υποβάλλω αίτηση για άδεια CHPP και άρχισα να δημοσιεύω αυτά τα εργαλεία που έχω δημιουργήσει. Δυστυχώς, ένα μεγάλο έργο ήρθε στην ακαδημαϊκή ζωή μου και έπρεπε να σταματήσω την υλοποίηση της ιστοσελίδας. Όταν άλλαξα πλέον δουλειά μου, είχα περισσότερη ελευθερία να αξιοποιήσω τον ελεύθερο χρόνο μου όπως ήθελα. Έτσι, άρχισα να δουλεύω σε αυτό και πάλι.

Και τώρα, γιατί; Xαχα, λοιπόν, για την κοινότητα. Οι διασκέψεις ήταν και εξακολουθεί να είναι το μεγάλο συν για μένα στο Hattrick. Ήθελα να μοιραστώ όλη αυτή τη γνώση με άλλους χρήστες και αυτός είναι ο λόγος που το μετέτρεψα σε ανοιχτού κώδικα την περασμένη άνοιξη.

3. Ο HT-Johan ανακοίνωσε εδώ (16827869.275), ότι είσαι μέλος του HT-Team, σε έναν ρόλο που είχε ο χρήστης flameron (759593). Aυτός είναι ο λόγος που δεν έχεις κάποιο πρόθεμα; Ποια είναι η δουλειά σου και πως έγινες ένας ΗΤ;

Δεν μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους και ειδικά με τον Ron, μιας και δεν τον γνώριζα.

Γιατί όχι ένα πρόθεμα; ...Η δική μου συνεισφορά στo Hattrick δεν είναι μια πλήρους απασχόλησης εργασία, ούτε μια δουλειά με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κάθε φορά που έχουμε ένα σχέδιο για να τρέξει, δημιουργούμε ένα νέο χρονοδιάγραμμα γι αυτό. Θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα ως ένας freelancer ή εξωτερικός συνεργάτης.
Κάθε φορά που πρέπει να δραστηριοποιηθώ σε ένα θέμα με την επίσημη ιδιότητα μου, είμαι πάντα πλάι-πλάι με τον HT-Johan (1836), οπότε δεν υπάρχει θέμα αναγνώρισης από τους χρήστες.

Όσο για τη δουλειά μου, θα συζητήσουμε στην ομάδα σχετικά με πιθανές βελτιώσεις ή νέα χαρακτηριστικά και θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε γι αυτά μαζί. Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι πολύ κοντά στην ιδέα της ευέλικτης ανάπτυξης. Δεν είναι εργασία ενός ατόμου.
Θα πρέπει να σκεφτείς πολύ, να δεις αντιδράσεις από τους χρήστες αλλά και από τα άλλα μέλη της ομάδας, να επανεξετάσεις ξανά και ξανά και πάλι από την αρχή. Έτσι, περνάμε τον περισσότερο χρόνο, συζητώντας για τις αλλαγές.

Πώς έγινα μέλος της ομάδας; Ο ρόλος μου ως Παγκόσμιος Εκδότης με έφερε κοντά στους ΗΤ, δεδομένου ότι ήμασταν μόνο τρεις στο Hattrick. Ως αποτέλεσμα, δεν ήταν δύσκολο να πέσει η ιδέα στο τραπέζι.

4. Είσαι ο χρήστης που είχε τεράστια επίδραση πάνω στην ενημέρωση της Μηχανής Αγώνων. Τι αισθάνεσαι για την άποψη της κοινότητας σχετικά με τις νέες αλλαγές;

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσα να πω ότι ήταν θετική. Φυσικά, είμαστε καταδικασμένοι αν προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τους πάντες, αλλά η γενική εικόνα ήταν εντάξει! Οφείλω να ομολογήσω ότι τα σχόλια αρκετών χρηστών, με έπεισαν να επανεξετάσω τμήματα των αλλαγών και πραγματικά το έκανα.

5. Πώς βλέπεις το ρόλο των πλαγίων ιδίως στη νέα MΑ; Μοιάζουν με τους μεγαλύτερους χαμένους στις τελευταίες αλλαγές.

Η μείωση για τους πλάγιους ήταν ένα αναγκαίο κακό. Οι πλάγιες επιθέσεις είναι μία από τις ευκολότερες στρατηγικές στο παιχνίδι (και η πιο δημοφιλής). Ομολογώ ότι μπορεί να την επιβαρύναμε με τη μείωση και αν έχετε διαβάσει την τελευταία ανακοίνωση, μπορεί να έχετε δει ότι η μείωση είναι τώρα χαμηλότερη απ' ότι στην πρώτη μας προσέγγιση.

Στο πρακτικό κομμάτι του σχεδιασμού, ήταν μια αλλαγή άκρως επιτυχημένη, δεδομένου ότι τα στοιχεία έδειξαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα για να αναλογιστώ το ψυχολογικό κόστος του χρήστη σε μια τέτοια μεγάλη πτώση. Παρ 'όλα αυτά, πιστεύω ότι πετύχαμε τα ίδια αποτελέσματα με μια πιο κομψή προσέγγιση αυτή τη φορά.

6. Η παρουσίαση της κατανομής ευκαιριών πιθανόν να ήταν ένα πρώτο βήμα για μεγαλύτερη διαφάνεια. Ποιες πιστεύεις ότι θα ήταν οι πιο αποτελεσματικές βελτιώσεις στον τομέα αυτό, αν έπρεπε να επιλέξεις μερικές;

Η αλήθεια είναι ότι δεν εμπλέκομαι άμεσα σε αυτήν τη βελτίωση. Το είχαμε συζητήσει στην ομάδα, αλλά όχι την εφαρμογή αυτή καθαυτή.
Πιστεύω ότι δεν είναι κάτι που το φτιάχνεις μία φορά και μετά δε το ξαναπειράζεις. Πιστεύω πως πάνω σε αυτήν την πρώιμη έκδοση μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πιο χρήσιμο και διασκεδαστικό για το μέσο χρήστη.

Όσο για τα άλλα μέτρα για την αύξηση της διαφάνειας; Δεν μπορώ να κρύψω ότι μου αρέσει το μυστήριο σε διάφορες πτυχές του Hattrick. Το έκανα όταν προσπαθούσα να βρω φόρμουλες και αριθμούς μόνος μου και εξακολουθώ να το κάνω και τώρα. Ωστόσο, η δημοσίευση του πίνακα των συνεισφορών του παίκτη είναι ένα μεγάλο βήμα για την κοινότητα και σίγουρα θα επέλεγα να παρουσιάσω περισσότερα στοιχεία για τις κρυμμένες ευκαιρίες.

7. Στην ανακοίνωση, αναφέρθηκες για μια «προσπάθεια για πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα». Μπορείς να προσδιορίσεις, με μαθηματικούς όρους, τι είναι μη "ρεαλιστικό" αποτέλεσμα για εσένα και τι τρόπους μπορείς να σκεφτείς για την εφαρμογή αυτής της "αμεροληψίας";

Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε Data Scientist. Μιλώντας για μαθηματικά, σε μία μη-μαθηματική ομάδα. Χαχα...

"Πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα" σημαίνει χαμηλότερο μέσο όρο γκολ σε έναν αγώνα. Φανταστείτε να διαβάζετε την πρωινή εφημερίδα σας μετά από ένα Σαββατοκύριακο και το μόνο που θα βλέπετε να είναι αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων με 8-10 γκολ συνολικά ο καθένας.

Σχετικά με την «αμεροληψία», νομίζω ότι ο καταλληλότερος όρος που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω είναι η τυπική απόκλιση. Είναι ένα μέγεθος που μετρά πόσο τα δεδομένα έχουν εξαπλωθεί γύρω από τη μέση τιμή. Κάποιος μπορεί να πει ότι η υψηλή τυπική απόκλιση σε μια προσομοίωση αγώνα είναι ένας λόγος για μεγάλο φάσμα αποτελεσμάτων από 0-0 σε 9-6. Αν καταφέρουμε να μειώσουμε αυτή τη μέτρηση, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την πιθανότητα ενός άδικου αποτελέσματος πολύ χαμηλά. Για να διευκρινιστεί αυτό, οι αδύναμες ομάδες θα κερδίζουν ακόμα περίπου με την ίδια αναλογία, αλλά όχι με το ίδιο σκορ. Θα δούμε λιγότερες φορές πλέον αδύναμη ομάδα να κερδίζει με 4 ή 5 γκολ.

Μία υποσημείωση. Αναλύοντας μόνο το μέσο όρο και την τυπική απόκλιση δεν είναι ασφαλής μέθοδος. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερες μετρήσεις για να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Δεν θα επεκταθώ σε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι θα χρειαστεί ένα εντελώς νέο άρθρο, αλλά είμαι διατεθιμένος να το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. ;)

8. Τώρα, ας προχωρήσουμε λίγο στα Hattrick Νέα. Όπως γνωρίζουμε, είσαι εκδότης στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια. Μπορούμε να πούμε ότι το HTP είναι το αγαπημένο σου μέρος του παιχνιδιού; :)

Εάν δεν είναι το αγαπημένο μου, είναι σίγουρα ένα από αυτά. Έχω γράψει 32 άρθρα στην ιστορία μου στο Hattrick, αν δεν κάνω λάθος. Είναι ένα μέρος του παιχνιδιού που θα μπορούσε να είναι η πηγή της γνώσης, αλλά δεν είχαμε πολλές βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα μέχρι πρόσφατα.

9. Όπως μπορούμε να δούμε, τα Hattrick Νέα αναπτύχθηκαν πολύ κατά την τελευταία περίοδο, δεδομένου ότι έχουμε δύο σημαντικές βελτιώσεις: Τους HPE- και τις επίσημες σελίδες Hattrick σε Facebook / Twitter. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πεις για τους αναβαθμισμένους Εκδότες και τη σημασία της κοινωνικής προώθησης του Hattrick;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε εμείς, οι Παγκόσμιοι Εκδότες, είναι πώς να ανταμείψουμε όλους τους Εκδότες που είναι πραγματικά καλοί στη δουλειά τους. Χάσαμε πολλούς Εκδότες, λόγω της έλλειψης κινήτρου μετά από λίγο διάστημα. Οι HPE- συντάκτες είναι μια τεράστια βελτίωση και δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τον HT-Johan (1836) γι αυτό.

Δεν είναι μέρος μιας νέας ομάδας. Εξακολουθεί να είναι η ίδια ομάδα Εκδοτών. Αλλά εμείς επιλέξαμε τους πιο δραστήριους Εκδότες για να τους δώσουμε κάποια εφόδια για τη δοθλειά τους.

Ωστόσο, με μεγάλη δύναμη, έρχεται μεγάλη ευθύνη. Δεν είμαστε το ίδιο ευέλικτοι με αυτούς τους Εκδότες σε σχέση με τους άλλους. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα καταλήξουμε μόνο με HPE-.

Μια άλλη βελτίωση και αυτό είναι ένα εξ' ολοκλήρου έργο των τοπικών Εκδοτών είναι η αφθονία των Facebook και Twitter προφίλ στις τοπικές κοινότητές τους. Έχουμε αρκετούς Eκδότες που τρέχουν από μόνοι τους μια επίσημη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μόνο σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να ενημερώσουν τους τοπικούς χρήστες.

10. Είναι ακόμη ενδιαφέρον να παίζεις το παιχνίδι, τώρα που έχεις εικόνα πίσω από τα παρασκήνια και γνωρίζεις πώς λειτουργεί πραγματικά; :)

Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι. Αν σταματήσω να παίζω το παιχνίδι όπως έκανα και πριν, δεν θα είμαι σε θέση να συμβάλω στον επίσημο ρόλο μου. Αγαπώ ακόμα την ομάδα μου, ακόμα κι αν έχω περάσει τα τελευταία χρόνια στη χαμηλότερη κατηγορία μαζεύοντας χρήματα.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι δεν ζω την ίδια καθημερινή ρουτίνα όπως συνήθιζα να έχω. Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την πώληση προπονήσιμων που αγαπούσα να κάνω. :(
Το fair play είναι ακόμα εκεί έξω. Αν έχω την ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη κατηγορία και να κερδίσω ένα πρωτάθλημα, θα να το κάνω! Αλλά δεν πιστεύω ότι αν ξέρεις τα παρασκήνια, έχεις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης είναι εκεί έξω στην κοινότητα, διαθέσιμο για όλους.

11. Που βλέπεις το Hattrick σε 3 χρόνια; Και ποιος πρόκειται να είναι ο στόχος - η σταθεροποίηση του αριθμού των χρηστών ή η περαιτέρω ανάπτυξη;

Σε γενικές γραμμές, είμαι αισιόδοξος στη ζωή μου. Αλλά αυτή τη φορά, είναι εύκολο να πούμε ότι το Hattrick θα είναι σίγουρα εδώ σε 3 χρόνια. Αν κάποιος θα μπορούσε να συγκεντρώσει κάθε βελτίωση από την πρώτη ημέρα του Hattrick μέχρι τώρα, θα μπορούσε να δει ότι υπάρχουν τόσες πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στα τελευταία δύο χρόνια.
Φυσικά, δεν μπορώ να το φανταστώ με εκατομμύρια χρήστες και πάλι, αλλά το Hattrick μπορεί ακόμα να είναι βιώσιμο ως ένα παιχνίδι με χαμηλότερους αριθμούς χρηστών.

12. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να στείλεις ένα μήνυμα στην Παγκόσμια κοινότητα του Hattrick; Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα, ως μέλος της HT-Team, στο μέλλον;

Θέλω να είμαι κοντά στην κοινότητα όσο μπορώ. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ξυπνήσω το πρωί μια μέρα και δω το γραμματοκιβώτιό μου γεμάτο από μηνύματα σχετικά με ιδέες και προτάσεις. Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω μόνος μου, αλλά μια καλή ιδέα είναι πάντα μια καλή ιδέα!

Όσο για το μέλλον, θα μπορούσα να σας δώσω μια μικρή γεύση του τι έρχεται. Το νέο έργο μου είναι να μελετήσω την οικονομία του Hattrick. Όχι με την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών που θα αποφέρουν χρήματα στις ομάδες, αλλά αναλύοντας και βρίσκοντας όλες αυτές τις αλλαγές στο παρελθόν και πως αυτές επηρέασαν στο σύνολο. Ποιες από αυτά δεν θα πρέπει να επαναληφθούν και αν υπήρχαν άλλες που θα οδηγούσαν σε μια πραγματική επιτυχία. Η γνώση είναι δύναμη και αν μπορείς να μάθεις από το παρελθόν σου, θα έχεις ένα καλύτερο μέλλον.
Ωστόσο, στο παιχνίδι τα οικονομικά αποτελούν μια από τις πιο πολύπλοκες εργασίες στο σχεδιασμό του. Ο λόγος είναι ότι δεν επηρεάζουν μόνο τεχνικά ζητήματα τη ροή του χρήματος, αλλά επίσης και οι ψυχολογικές αλλαγές των χρηστών.

Είμαι στη διάθεση σας να απαντήσω σε περισσότερες ερωτήσεις στις διασκέψεις ή στο HT-Mail μου.

Σ' ευχαριστώ, Flatron330 (11528071), για τη συνέντευξη!

2015-10-16 13:59:22, 1497 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=19246]

 
 
Server 094